Pancakes z owocami
Puszyste, delikatne i aromatyczne. Idealne na śniadanie czy podwieczorek .
Do ich wykonania potrzebujemy:
200 ml napoju migdałowego
2 jajka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki cukru z wanilią
150 g mąki do naleśników
szczypta soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, mąkę polecam przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję bardziej gęstą niżeli ciasto na naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni, lekko wysmarowanej oliwą. Gdy pojawią się bąbelki, odwracamy na drugą stronę pancakes.
Dodatki w moim wydaniu to: truskawki, mango oraz orzechy nerkowca, włoskie, laskowe i migdały. Oczywiście każdy może je modyfikować, wedle uznania.
Smacznego!
Wyglądają rewelacyjnie♥️ciekawe jak smakują....
OdpowiedzUsuńproszę spróbować, bardzo polecam :)
Usuń