Pancakes z owocami

Puszyste, delikatne i aromatyczne. Idealne na śniadanie czy podwieczorek . 

Do ich wykonania potrzebujemy:

200 ml napoju migdałowego
2 jajka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki cukru z wanilią
150 g mąki do naleśników
szczypta soli


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, mąkę polecam przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję bardziej gęstą niżeli ciasto na naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni, lekko wysmarowanej oliwą. Gdy pojawią się bąbelki, odwracamy na drugą stronę pancakes. 

Dodatki w moim wydaniu to: truskawki, mango oraz orzechy nerkowca, włoskie, laskowe i migdały.  Oczywiście każdy może je modyfikować, wedle uznania.

Smacznego! 


Komentarze

  1. Wyglądają rewelacyjnie♥️ciekawe jak smakują....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proszę spróbować, bardzo polecam :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Gofry z truskawkami

Czekoladowo-bananowy omlet

Torcik Tiramisu